Vaikuttava urheilija 2.0 – Vaikutelma tulee ennen mainetta

Ammattiurheilija on paljon muutakin kuin fyysisten suoritusten tekijä. Vaikuttava urheilija 2.0 -alusta tarkastelee urheilijaa esiintyjänä, jonka arvo muodostuu pistesuoritusten lisäksi myös siitä, kuinka uskottava, luotettava ja kiinnostava toimija hän on niin kollegoiden kuin fanien silmissä. Alustan tarkoitus on auttaa agentteja ja ammattiurheilijoita, tai sellaiseksi pyrkiviä, paremmin mittaamaan oma arvonsa ja kehittämään siihen vaikuttavia tekijöitä.

Alusta tarjoaa työkalut, joilla voidaan tarkastella urheilijan suorituksia kentällä, sekä tämän sosiaalisia yhteyksiä lajin muihin urheilijoihin, sekä yhteyttä lajin seuraajiin sosiaalisen median kautta. Kerätyn datan pohjalta luodaan vertailukelpoinen vaikutelmaindeksi, joka osoittaa urheilijan kehitysvaiheen ja suoritustason, ja joka kertoo millainen pelaajan panos on joukkueensa tai seuransa menestyksessä, näkyvyydessä ja maineessa.

Tarkasteltavat vahvuudet:

USKOTTAVUUS

Millainen vuorovaikutus urheilijalla on samassa roolissa toimivien kollegoiden kanssa?

LUOTETTAVUUS

Millaista yhteistyötä urheilija tekee joukkuetovereidensa kanssa?

LÄHESTYTTÄVYYS

Millä lailla urheilija on verkostoitunut lajin muiden kilpailijoiden kanssa?

KIINNOSTAVUUS

Miten urheilija on onnistunut houkuttelemaan faneja ja seuraajia?

Soveltuu yksilö- ja joukkueurheilijoille

Vaikuttava urheilija 2.0 -alustan työkaluilla voi mitata urheilijan vaikutelmaa joukkueen jäsenenä, mutta niitä voi hyödyttää myös yksilöurheilijoiden arviointiin. Yksilöurheilijat hyötyvät myös oman vaikutelmansa tarkastelusta, sillä sen avulla he pystyvät vertaamaan houkuttelevuuttaan suhteessa muihin lajin kilpailijoihin, ja siten osoittamaan hyötynsä esimerkiksi urheiluseuroille. Datan avulla yksilöurheilijat pystyvät myös asettamaan itselleen monipuolisempia ammattillisen kasvun tavoitteita.

Tavoitteena urheilullisesti ja taloudellisesti kestävä pelaaja-arviointi

Kentällä, sekä sen ulkopuolella kertyvän datan avulla palvelu tarjoaa kokonaisvaltaisen, vertailukelpoisen ja helposti avautuvan kuvan eri lajeissa ja rooleissa toimivien pelaajien ansaintapotentiaalista. Ammattilaisurheilija on seuran merkittävimpiä investointeja, joten urheilijoihin laitettavat resurssit on parasta arvioida faktapohjaisesti. Vaikutelmaindeksi pyrkii varmistamaan, että urheilijoiden palkkiot vastaavat näiden oikeaa hyötyä, samoin kuin urheilijoille annettu aika pelikentällä. Näin leikataan turhia kuluja, edistetään urheilijoiden uria ja tarjotaan yleisölle parasta viihdettä.

Haluatko kuulla lisää Vaikuttava urheilija 2.0:sta? Ota yhteyttä

Juha Hedman (VTM, taloustiede)
• juha.hedman@hedcoach.fi
• Puh. 050 307 4004
LinkedIn

Juuso Nieminen
• juuso.nieminen@hedcoach.fi
• Puh. 040 508 9125
LinkedIn

Nimi(Pakollinen)
Kerro lyhyesti miksi kiinnostuit ottamaan yhteyttä